ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Белоградчишки епископ Поликарп посети гр. Москва

24 декември 2016 10:22, Видинска митрополия
Епископ Поликарп посети гр. Москва

От 17 до 21 декември, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, заедно с Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, посети гр. Москва – Русия.

Посещението в гр. Москва бе по покана на Негово Високопреподобие архимандрит Серафим, предстоятел на храм „Св. Николай Чудотворец“, подворие на Чехословашката православна църква.

Епископ Поликарп взе участие в тържествата на подворието, които бяха във връзка с отбелязването на храмовия празник на църквата, деня на св. Николай Мирликийски чудотворец.

С благословението на Негово Светейшество Московският и на цяла Русия патриарх Кирил, на 18 декември епископ Поликарп отслужи неделната света Литургия, както и взе участие във всенощното бдение срещи Никулден.

На Никулден – 19 декември, той съслужи на Негово Високопреосвещенство Волоколамски митрополит Иларион, който оглави празничното богослужение, в съслужение с Негово Високопреосвещенство Филипополски митрополит Нифон, представител на Антиохийската православна църква в Москва и на Негово Високопреосвещенство архиепископ Михаил, Пражки и на Чешките земи.

След светата Литургия, епископ Поликарп поздрави митрополит Иларион и от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, му поднесе икона с образа на св. Йоан Рилски Чудотворец, както и грамота и орден в чест на Антим Първи, по случай отбелязването на 200- годишнината от рождението на бележития българин.

Грамота и орден в чест на Антим Първи, получи и архимандрит Серафим, предстоятел на чехословашкото подворие в Москва.

На другите архиерей, епископ Поликарп поднесе икона с образа на всебългарския закрилник.

В програмата на гостите от България, бе включено посещение на Високопетровския манастир в Москва, Троице-сергиевата лавра в Сергиев пасад, Московската духовна академия и семинария, както и производствения център „Софрино“.

С голяма радост, епископ Поликарп и архимандрит Исаак, посетиха Покровския манастир в гр. Москва, където се поклониха на светите мощи на св. Матрона и бяха гости на светата обител.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2hj9gRj

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки от: https://mospat.ru

 

 

« предишна новинаследваща новина »