ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественско посещение на младежи във Видинска света митрополия

24 декември 2016 10:29, Видинска митрополия
Рождественско посещение на младежи във Видинска света митрополия

На 23 декември с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Белоградчишкият епископ Поликарп посрещна в сградата на Видинска света митрополия група младежи, който изпълняват благочестивата християнска традиция на възпяването на Рождество Христово, или както е известна от векове „Коледуване“.

По традиция Народно читалище „Цвят-1870” организира посещения в различните институции, както и във Видинска митрополия при Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Рождественските хвалители, бяха посрещнати от епископ Поликарп, който заедно с ръководството на светата митрополия изслуша специалната програма и с бащинска любов и грижа ги поздрави и им пожела да раснат и крепнат и да бъдат достойни последователи и следовници на своите предци, които са били изпълнени с вяра, надежда и любов по Новородения Младенец – Господ Иисус Христос.

По стародавна традиция на младежите бяха раздадени краваи и плодове за здраве и духовно преуспяване. Скъпите рождественски гости получиха и парично възнаграждение, както и духовна литература за благословение и радост.

Поздравление от митрополит Дометиан, чрез епископ Поликарп, получи и ръководството на читалище „Цвят – 1870”, който изразявайки любовта си към неговите труженици, пожела както и досега Митрополията и Читалището да вървят рамо до рамо, в полза и усилване на вярата и добротата в човека.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2hZVqjO

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »