ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РОЖДЕСТВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО ИИСУСА ХРИСТА В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

25 декември 2016 11:19, Бачковска света обител
РОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

В историята на вселената има една дата, която наистина обръща тази история. Светът никога вече не може да бъде същият след 25-тия ден на месец декември на 5508 година от сътворението му. Дата, която не можем да надделеем въпреки многото усилия от различни места и посоки. Датата на Рождеството на Оня, който възвести епохата на Любовта! Колкото да не можем да я спазим и опазим, не можем и да я прегазим. Тя винаги остава кротко, тихо и милосърдно поглеждаща ни, за наша посрама. Няма подобно възвестяване сред многото вярвания и религии по света.

„Нов закон ви давам...” - и новият закон победи, въпреки арените с диви зверове, посичанията, горенето и разпъването, Тя победи, въпреки цялата ни немощ. И, колкото и да сме недоволни от света, в който ни е дадено да живеем, запалената и́ светлина в Словото и в човека свети и най-накрая връща взора ни върху Си, и „тъмнината я не обзема”!

Тържествената и благодарствена богослужба бе водена от пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков в съслужение с игумена на манастира архим. Симон и цялото манастирско братство.

ХРИСТОС СЕ РОДИ!

СЛАВЕТЕ ГО!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

РОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРРОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРРОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРРОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРРОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРРОЖДЕСТОВО НА ГОСПОДА БОГА НАШЕГО - ИИСУСА ХРИСТА, В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР
« предишна новинаследваща новина »