ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество Христово в старопрестолния царствен град Видин

25 декември 2016 13:54, Видинска митрополия
Рождество Христово в старопрестолния царствен град Видин

В деня на славното Рождество Христово във всички храмове на Видинска епархия тържествено бяха отслужени богослужения и бе достойно отпразнуван Господският празник – радост за спасението на човеците – Рождество Христово. В катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” във Видин тържествената Рождественска света Литургия бе отслужена с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. В светата Литургия съслужиха Негово Високопреподобие архимандрит Евтимий и иконом Методий Ванков.

По време на Причастния, с благословението на Видинския митрополит Дометиан, архимандрит Евтимий прочете Рождественското Патриаршеско и Синодално послание.

След светата Литургия епископ Поликарп благослови вярващите от името на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан и им пожела Господ Иисус Христос да ги благослови и утвърди в добрия Христов път. Той призова присъстващите в храма да живеят според Христовия закон и благовестие, както и да пазят вярата, която са наследили от предците си и да я предават на поколенията.

На празничното Рождественско богослужение присъства г-н Огнян Ценков, кмет на Община Видин.

Със съдействието на Община-Видин и спомоществователството на БЧК-Видин, в деня на светлото Рождество Христово, пред катедралния храм бе осветен и раздаден корбан, за благословение и радост на миряните.

 

За повече снимки посетете http://bit.ly/2hEaWRB

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »