ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождественска служба в Ловеч

25 декември 2016 19:29, Ловчанска митрополия
Рождественска служба в Ловеч

Празничен камбанен звън даде тази сутрин началото на Рождественското богослужение в Ловеч. Катедралният храм „Света Троица“ бе почнал да се пълни с вярващи, когато отново камбанен звън възвести пристигането на Високопреосвещения Ловчански митрополит Гавриил, който възглави празничната богослужба. С „Владику и свещеноначалника нашего“ храмовото духовенство посрещна своя архипастир.

Започна светата Василиева Литургия и вярващият народ, изпълнил храма „с едно сърце и с едни уста“ в благоговейно молитвено мълчание, в едно със служещите духовници и ангелогласния хор на храма, принасяше към небесния жертвеник на нашия Господ Бог своята християнска благодарност и тиха радост от раждането на Богочовека.

Мнозина се причастиха днес, но най-първи бяха децата, малките християнчета, които човеколюбивият наш Бог ни даде за пример за подражание заради тяхната невинност и сърдечна чистота.

Митрополит Гавриил поздрави църковното изпълнение с празника и каза, че Бог иска всеки един от нас да е щастлив и заради щастието на всекиго от нас Той е отдал Своя Единороден Син, та да не погинем в немощите си, а като имаме винаги пред очи Извършителя на нашето изкупление Господа Иисуса Христа и Неговата Света Православна Църква да не оскъдняваме в надеждата си, а да вървим към спасение.

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

 

 

Снимки

Рождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в ЛовечРождественска служба в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »