ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В старопрестолния царствен Видин бе отслужена Яковова света литургия

26 декември 2016 14:00, Видинска митрополия
В старопрестолния царствен Видин бе отслужена Яковова света литургия

На 26 декември в деня когато почитаме Събор на Пресвета Богородица – св. Йосиф Обручник, св. цар Давид, а също така и св. ап. Яков брат Господен, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в катедралния храм на Видин, бе отслужена за пореден година Якововата света литургия.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Самуил, при сладкопението на архимандрит Евтимий.

След литургийното свето евангелие, епископ Поликарп се обърна към присъстващите вярващи християни с благодарствени думи, че Бог отново се е смилил и е допуснал във Видин, за духовна утеха и радост, да се отслужи Яковова света литургия, чрез която да се възпълни радостта на празника Рождество Христово.

Той призова вярващите, да изпълнят с радост сърцата си, та чрез нея да вървят към своята голгота по примера на Господа Иисуса Христа, в смирение, кротост, послушание и доверие към Бога.

Всички присъстващи на светата Яковова литургия се причастиха по древния обичай с Тялото и Кръвта Христови, за вечен живот и спасение.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2iv9FAx

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »