ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета Богородица

26 декември 2016 17:35, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Митрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета Богородица

На 26 декември, когато честваме Събора на Пресвета Богородица, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи празнична Света Литургия в катедрален храм „Успение Богородично”, град Варна.

В тържественото богослужение взеха участие ст. ик. Димитър Стоев - протосингел на Варненска и Великопреславска света митрополия и предстоятел на катедралния храм, ик. Пламен Коларов, свещ. Стефан Николов, свещ. Иван Грозев и дякон Любомир Георгиев. Молитвено участие в богослужението взеха кмета на Община Варна г-н Иван Портних и контраадмирал Митко Петев - командващ Военноморските сили.

Митрополит Йоан възвести своето Рождественско послание и от свое име и от името на Епархийското ръководство на Варненска и Великопреславска Епархия поздрави всички, които присъстваха на богослужението. Той заяви, че Църквата мъдро е определила след великия празник Рождество Христово да бъде отбелязан Събор на Пресвета Богородица.

Архиереят покани всички присъстващи да заповядат на Рождественски концерт, който ще се проведе на Стефановден - 27.12.2016 г., от 18:00 ч. в залата на Градската художествена галерия. Концертът е свързан с отбелязването на 60 годишнина от основаването на хора на митрополитския катедрален храм "Успение Богородично". На празничното събитие ще бъде открита кампания за набиране на дарителски средства за възстановяване на покрива на катедралния храм.

Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан заяви, че в ранната утрин на този ден (26.12.2016 г. ) се представи в Господа Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Калиник. Той почина на 85 годишна възраст след тежко заболяване, операция и известно време беше на командно дишане. Бог да го прости и упокои в селенията на праведните.

 

 

Снимки

Митрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета БогородицаМитрополит Йоан отслужи празнична Света литургия за Събора на Пресвета Богородица
« предишна новинаследваща новина »