ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стефановден в Бачковската обител на Пресвета Богородица

27 декември 2016 13:50, Бачковска света обител
архдякон Стефан, икона от главната църква на манастира, ХІХв.

Бачковският манастир честити празника на всички именници на светия първомъченик и архидякон Стефан. С неговата саможертва започва победата на мъчениците, смирението, вярата и любовта над грубата сила, ненавистта и жестокостта, станали норма в езическия свят. С „не им зачитай този грях, Господи” на уста мнозина ще преминат в царството Му, с тях ще положат основите на светата Му Църква и днес свидетелствуваща за непреходната им сила.

Борбата с поднебесните духове на злото не е приключила и днес, тя няма да приключи до повторното идване на Положилия началото и́, затова, нека в деня на първия дал ни пример в отстояването и́ да се помолим Богу да укрепи плещите на всеки един от нас в носенето на собствените ни кръстове и опазването на Новия завет даден ни от Господа нашего Иисуса Христа.

 

За трети пореден ден в съборния храм на манастира бе отслужена архиерейска св.Литургия, за прослава на Рождеството на Спасителя и първоутвърдилия името Му с живота си св.архидякон Стефан, от Месемврийския епископ Яков в съслужение с игумена на манастира, архим.Симон и манастирското братство.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Стефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета БогородицаСтефанов ден в Бачковската обител на Пресвета Богородица
« предишна новинаследваща новина »