ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Стефановден в гр. Лом

27 декември 2016 14:50, Видинска митрополия
Стефановден в гр. Лом

На 27 декември, в деня когато Църквата почита паметта на св. първомъченик и архидякон Стефан, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, отслужи тържествена света Литургия в храм „Св. Николай Чудотворец“ в гр. Лом.

В светата Литургия съслужиха архимандрит Самуил и иконом Николай, предстоятел на храма. Църковните молитвени песнопения изпълни Негово Високопреподобие архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия.

След светата Литургия Негово Преосвещенство епископ Поликарп поздрави вярващите и, излагайки живота на св. Стефан, подчерта, че днес Църквата ни приканва да подражаваме на светия първомъченик във вярата, надеждата и любовта, та чрез това да изпълваме сърцата си с добродетелност, като бъдем и добрият пример за хората около нас.

На всички присъстващи бе преподаден благословът на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, както и подарена иконичка с образа на св. Стефан, за здраве, благословение и духовен спомен от празника.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2hJLqdE

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »