ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”

10 май 2010 23:20, Софийска митрополия
Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”

В навечерието на празника, посветен на св. братя Кирил и Методий, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”,ул. "Г. Вашингтон" 47, бе отслужена архиерейска вечерня с петохлебие. Заедно с Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, в нея взеха участие множество предстоятели на столични храмове и софийски свещенослужители.

С подобаваща тържественост песнопенията на вечерното последование бяха отпявани антифонно от двете певници, на които бяха застанали псалти от различни софийски храмове и обучаващи се певци в школата по църковно пение към храма. Към многобройните богомолци в края на богослужението се обърна еп. Йоан, като в своето слово той се спря върху основаването на празника, в който се честват заедно двамата свети братя. Архиереят благодари и похвали предстоятеля на храма протойерей Александър Георгиев, който е и епархийски съветник, за усърдието му и това на неговите спомоществователи при благоукрасяването на храма и довеждането му до настоящото благолепие. Прикани миряните да посещават редовно богослуженията в този Божи дом, в който всеки четвъртък се отслужва Акатист на всички български светии.

 

В утрешния ден празничното богослужение в храм „Св. св. Кирил и Методий” ще оглави Негово Високоблагоговейнство ставрофорен свещеноиконом Васил Коцев, духовен надзорник на Софийска епархия.

 

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Храм "Св. св. Кирил и Методий"Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”Празнична вечерня в столичния храм “Св. св. Кирил и Методий”ПевцитеЦърковният прозорецПротойерей Александър ГеоргиевПротойерей Александър ГеоргиевХрам “Св. св. Кирил и Методий”
« предишна новинаследваща новина »