ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПАТРИАРШЕСКИЯТ МОЛЕБЕН ЗА НОВАТА 2017 ГОДИНА

01 януари 2017 13:01, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит

Днес, 1 януари 2017 г. по случай настъпването на Новата година и след архиерейската св. Василиева Литургия в ПКСХП "Св. Александър Невски" Негово Светейшество Българският патриарх Неофит възглави тържествен молебен, в който му съслужиха митрополитът на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, Браницки еп. Григорий - викарий на Софийския митрополит, Маркианополски еп. Константин, храмовото духовенство в лицето на ставр. ик. Костадин Гаврилов и свещ. Любомир Милушев, столично духовенство и дяконство.

В молебните прошения патриарх Неофит измоли от Троичния Бог благословение над българския народ, Църквата и държавата ни за мирна, благоденствена и успешна 2017-та година.

В словото си на молебена Негово Светейшество благопожела: "Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна, изпълнена с всяко Божие към нас благословение, с добра воля, с нови надежди, и с още по-вдъхновени пориви към всичко онова, което е добро, справедливо и съгласно с Божията воля, както се моли Църквата в този ден и както дълбоко в душата и в сърцето си желае всеки от нас. Да бъде изпълнена с Божията благодат, милост и щедрости, с дела на милосърдие и много лични и обществени успехи. Нека радостта от Христовото рождение ни съпътства през настъпващото новолетие. Нека вестта за раждането на Божия Син и дошлото с Него наше помирение с небесата ни укрепват и в Новата 2017-та година, а Божият Дух - Духът на мъдростта и на всяка истина (Иоан 14:17; 15:26; 16:13) да насочва всички наши мисли и намерения към вършенето на добри дела, защото това е, което и Бог, и светът очакват от нас - да бъдем съработници Божии и всячески да допринасяме за осъществяването на Божията воля на земята." (Пълното слово: http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=223223)

Стотици вярващи с трепетна вяра и радостна надежда присъединиха молитвите си към тези на Българския първосветител, уповавайки се на неговото мъдро ръководство и топло ходатайство пред Бога за добруването на скъпото ни Отечество и всички българи, живеещи в и извън родината.

ЧЕСТИТО И БЛАГОСЛОВЕНО НОВОЛЕТИЕ!

Текст и снимки: Десислава Панайотова

 

 

Снимки

Българският патриарх НеофитБългарският патриарх НеофитПатриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Маркианополски еп. КонстантинПатриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Обща молитва за всичко и за всичкиПатриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Протодякон Иван ПетковС вяра в Бога - за нашите деца и БългарияС вяра в БогаПатриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Митр. Йосиф и еп. ГригорийПатриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеският молебен на 1 януари 2017 г. в "Св. Александър Невски"Патриаршеска молитва към св. Василий ВеликиПатриаршеското слово на молебена за Новата 2017 годинаПатриаршеското слово на молебена за Новата 2017 годинаМитр. Йосиф и еп. ГригорийПатриарх Неофит БългарскиМногая лета!Митр. Йосиф поема св. кръст от ръцете на патриарх НеофитМногая лета!Многая лета!Браницки еп. ГригорийМногая лета!Многая лета!Маркианополски еп. КонстантинМаркианополски еп. КонстантинС вяра в Бога за настъпващата Нова 2017 годинаПатриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"
« предишна новинаследваща новина »