ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Василиева света литургия и Велик водосвет във Видин срещу Богоявление

05 януари 2017 17:24, Видинска митрополия
Василиева света литургия и Велик водосвет във Видин срещу Богоявление

На 5 януари – Водици, денят преди светото Кръщение-Богоявление на Господ Иисус Христос, когато се отслужват последованията на Утренята, Царските часове и света Василиева литургия, във видинския катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, бе дадено началото на Богоявленския празник.

В катедралния храм светата Литургия отслужиха архимандрит Исаак и иконом Методи Ванков, при предстояването на Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

Молитвените песнопения отслужи архимандрит Евтимий.

Великият Богоявленски водосвет бе отслужен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и духовенството при храма.

След светата Литургия и Богоявленския водосвет, епископ Поликарп поздрави християните и ги поръси за здраве и благословение. Той призова над всички Божието благословение и подчерта, че всички трябва с усърдие, чрез пост и молитва, да посрещнем и се насладим духовно на големия празник, Кръщението на Господ Иисус Христос.

През целия ден вярващи християни прииждаха във видинските храмове, за да се помолят и да почерпят светена вода за здраве и благословение на дома и семейството си.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2j7Dymu

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: монах Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »