ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин

12 май 2010 10:10, Видинска митрополия
125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин

На 11 май, в деня на светите равноапостолни братя Кирил и Методий, във видинското едноименно училище се проведе честване на 125-годишен юбилей, което протече в дух на радост, веселие и любов.

През целия ден 11 май ръководството на СОУ „Св. Кирил и Методий” бе подготвило различни празнични прояви, които подчертаха скъпия юбилей и радостта на учители и ученици от това знаменателно събитие за училището.

Сутринта на 11 май в сградата на училището се проведе педагогически съвет, който бе с една точка в дневния ред, а именно 125-годишния юбилей. По време на тържествения съвет директорът на училището, г-н Любомир Миланов, запозна уважаемата публика с историята на училището, неговото развитие и бъдеще.

На церемонията г-н Миланов, от името на училищното ръководство, награди заслужили директори, учители и сътрудници с паметна грамота и юбилеен плакет.

На педагогическия съвет в училището по покана на г-н Миланов и с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, скъпи гости бяха Величкият епископ Сионий, архимандрит Поликарп и г-жа Иванова, учител в Софийската духовна семинария.

Г-н Миланов поднесе на Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан чрез епископ Сионий в дар копие на първата училищна книга.

След закриването на педагогическия съвет всички учители, гости и приятели се отправиха към новоизградения училищен музей, който бе осветен от епископ Сионий и открит за радост и насърчение на поколенията.

В музея се намира икона на светите братя Кирил и Методий, която след дълги години забвение в иконохранилището на Видинска митрополия отново бе върната от Величкия епископ Сионий на мястото, което й се полага, да благославя и утвърждава българските ученици във вяра, знание, напредък и любов.

След тържествените моменти в училището, вечерта в Градската художествена галерия на Видин бе открита изложба, представяща труда и таланта на будните ученици от СОУ „Св. Кирил и Методий”.

След изложбата в залата на Драматичния театър на гр. Видин се състоя тържествен юбилеен концерт по случай 125-годишния юбилей на училището.

Концертът представи на видинската публика, гости, приятели и общественици таланта на учениците, ревността им към знанието, както и любовта им към род и родина.

По време на празничния концерт училището бе наградено с грамота и златен плакет за неговото достойно представяне в страната и чужбина, както и за високите педагогически заслуги на учителския колектив.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Николай Пенев

 

 

Снимки

125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин125-годишен юбилей на СОУ „Св. Кирил и Методий” гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »