ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Представяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополия

12 май 2010 14:38, Видинска митрополия
Представяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополия

На 12 май в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” се състоя среща, на която на видинската общественост бе представена концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополия.

Срещата се състоя с благословението и личното присъствие и откриване на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

На представянето на концепцията от името на Видинския митрополит бяха поканени всички държавни, общински и културни структури във Видин, както и всички местни, регионални и национални медии.

Откриването на срещата направи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, който изказа благодарност към Величкия епископ Сионий за грижите и готовността му да се труди за благото на светата митрополия, който е и инициатор на срещата и предлаганата концепция.

Величкият епископ Сионий представи на любезните гости хората виновни за осъществяването на проекта-предложение, които от своя страна запознаха подробно всички с идеята за развитие и благоустройство на целия митрополитски ансамбъл.

Предложеният проект е дарение от архитект и инженер г-н Любомир Семерджиев и инженер г-н Попов.

Проектът в целия му блясък бе представен подробно от г-н Семерджиев, който изрази радостта си и благодарността си за дадената му възможност да участва като ктитор за благото на Светата ни Църква в лицето на Видинска света митрополия.

След представянето на концепцията гостите бяха поканени от митрополит Дометиан в градината на светата Митрополия на почерпка, където всички пожелаха този прекрасен проект да се реализира за полза на Митрополията и гр. Видин.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

Представяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне на концепциятаПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне на концепциятаПредставяне на концепциятаПредставяне на концепциятаПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияПредставяне концепция за развитие и благоустройство на комплекса Видинска митрополияКонцепция за благоустройство на комплекса Видинска митрополияКонцепция за благоустройство на комплекса Видинска митрополияКонцепция за развитие и благоустройство на  Видинска митрополияКонцепция за развитие и благоустройство на Видинска митрополияКонцепция за благоустройство на комплекса Видинска митрополияКонцепция за благоустройство на комплекса Видинска митрополия
« предишна новинаследваща новина »