ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Продължава поклонението на иконата „Св. Богородица Всецарица“ в столичния храм „Св. Параскева“

10 януари 2017 10:38, Софийска митрополия
Иконата „Св. Богородица Всецарица“

В чест на св. Богоявление и за духовна подкрепа в настъпващата 2017 г., в столичния храм „Св. Параскева“ посрещнахме чудотворната икона „Св. Богородица Всецарица“, която понастоящем се покои в Църногорския манастир "Св. св. Козма и Дамян“.

По настояване на множество християни, които поради тежката зимна обстановка не могат в определените дни да дойдат да се поклонят в храма, престоят на светинята в столичната църква се удължава. Тя ще остане за поклонение от страна на софиянци до 15 януари /неделя/.

Поради ниските температури и затруднения транспорт се променя и часът на вечерните богослужби. Те ще са с начален час - 18,00 ч..

Храмът остава отворен от 7,30 ч. сутринта до 22,00 ч. вечерта. През целия ден ще се извършват богослужения и молитвени последования, като вярващите ще имат възможност да записват имена за здраве и успех за: Литургиита, молебните канони и акатистите.

+++

Иконата на Божията Майка „Всецарица“ е уголемено копие на оригинала, който се намира във Ватопедския манастир, Св. Гора Атон. Копието, изготвено и осветено на Света Гора, бе дарено на българските християни през април м.г. за духовна подкрепа и утешение на всички нуждаещи се.

Тя е известна с многото си чудеса и благодатна помощ на хора с онкологични заболявания, бездетие и пострадали от чародейства и магии.

Снимка: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »