ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Неофит освети новия корпус на Русенския университет

12 май 2010 14:43, Русенска митрополия
Освещаване на новия корпус на Русенския университет

На 10 май Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит освети новия корпус на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Във водосвета участваха ставр. ик. Марин Стоянов и прот. Николай Николов от храм „Св. Богородица”, гр. Русе.

В тържеството по откриването на новия корпус на университета участваха министър-председателят Бойко Борисов, еврокомисарят по регионална политика Йоханес Хан, министри, евродепутати и кметове.

Ректорът на университета, проф. дтн Христо Белоев, съобщи, че новият корпус има 13 000 кв. м разгъната застроена площ с 54 учебни зали с 2900 места, 8 компютърни зали, 32 кабинета, библиотека, изложбена зала. Изграждането му е започнало преди 25 години. В проектирането на новия корпус е взел участие и епархийският съветник арх. Цвети Русинов.

Митрополит Неофит поръси новия корпус със светена вода, а за здравето на всички учащи се духовниците изпяха многолетие.

Текст и снимки: дякон Кирил Синев

 

 

Снимки

Освещаване на новия корпус на Русенския университетОсвещаване на новия корпус на Русенския университетОсвещаване на новия корпус на Русенския университетОсвещаване на новия корпус на Русенския университетОсвещаване на новия корпус на Русенския университетОсвещаване на новия корпус на Русенския университетДуховницитеМолитва към св. Кирил и МетодийВодосветОсвещаване на новия корпус на Русенския университетОсвещаване на новия корпус на Русенския университетПрерязване на лентатаПрерязване на лентатаРусенският университет
« предишна новинаследваща новина »