ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив

15 януари 2017 15:30, Пловдивска митрополия
 Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит, отслужи архиерейска св. Литургия на 15 януари, Неделя на 10-те прокажени, в митрополитския храм "Св. вмчца Марина". С владиката съслужиха свещоноиконом Деян Стоенчев, духовен надзорник при Пловдивска митрополия, храмовото духовенство и митрополитският протодякон Илиян Александров. Песнопенията изпълни смесеният хор при храм "Св. вмчца Марина" с диригент Росица Димова.

Епископ Арсений се обърна към верния Божи народ с проповед за смисъла и значението на евангелското четиво за изцелението на десетте прокажени. Владиката каза още:

"Един от тези десет прокажени се замислил, че те получили най-великото благодеяние от Христос и не Му изказали своята благодарност. И връщайки се сам, решава да каже едно човешко "благодаря".

С това евангелско повествование светата Църква ни учи на благодарност-трудно изпълнима добродетел, която ние така рядко изпълняваме. Много често вместо благодарност към Бога за благодеянията, които Той ни изпраща, ние се оплакваме от съдбата си. Струва ни се, че другите живеят по-добре. При накои охолството е повече, някой е по-щастлив и благополучен, някой е по-здрав. Днес Църквата ни говори за едно ново, необходимо за нас качество-умението да благодарим на Бога за това, че ние трябва постоянно, всекидневно да въздаваме своята благодарност към Него."

След края на светата богослужба епископ Арсений преподаде архипастирският благослов на правоправящия архиерей на епархията - Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1214-15012017g-nedelya-12-sled-nedelya-podir-vazdvizhenie-na-10-te-prokazheni-arhiereiska-sveta-liturgiya-v-mitropolitskiya-hram-q-sv-marina-q-gr-plovdiv.html

 

 

Снимки

 Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив Архиерейска света Литургия в Неделя на 10-те прокажени в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »