ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения в София

16 януари 2017 17:16, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

В предстоящата седмица, в Софийска епархия, с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит ще бъдат отслужени следните архиерейски богослужения:

- На 17 януари (Антоновден) Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий ще отслужи св. Литургия в зимния параклис на Кремиковския манастир, който е посветен на св. Антоний Велики. Начало на св. Литургия - 9:00 часа.

- На 18 януари (Атанасовден)Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий ще отслужи св. Литургия за храмовия празник на църквата "Св. Атанасий" в с. Горни Лозен. Начало на св. Литургия - 9:00 часа.

- На 20 януари в храм "Св. Седмочисленици" ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия, възглавена от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, след което ще има литийно шествие до паметника на св. Евтимий Търновски на бул. "Патриарх Евтимий".

- На 21 януари честваме св. Максим Изповедник и св. мъченик Неофит – небесен покровител на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. По този повод в митрополитската катедрала "Св. Неделя" ще бъде отслужена св. Литургия, възглавена от Негово Светейшество, а след това и молебен за благопреуспяване на първойерарха на Българската църква. Начало на св. Литургия - 9:30 часа.

Приканват се православните християни да вземат молитвено участие в богослуженията.

 

 

« предишна новинаследваща новина »