ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в 12-а Неделя подир Въздвижение в с.Ветрен дол

16 януари 2017 18:47, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия в 12-а Неделя подир Въздвижение в с.Ветрен дол

На 15 януари, 12-а след Неделя подир Въздвижение, с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит, отслужи архиерейска св. Литургия в храм "Успение Богородично" в с. Ветрен дол, Пазарджишко. С владиката, който е и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, съслужиха протойерей Боян Кочев, секретар на духовната околия, и свещ. Георги Пашев, председател на храма.

В края на утринното богослужение епископ Яков отслужи последованието на петохлебието.

На светата Литургия присъстваха много благочестиви християни, сред които бе и кметът на селото Димитър Христосков. Те отправяха искрени молитви към Всеподателя Бога и с едно сърце и една уста изповядаха своята спасителна Християнска вяра по време на четенето на Символа на вярата.

В края на светата богослужба епископ Яков се обърна с пастирско слово към верния Божи народ. Сред присъстващите имаше и много жители на с. Ветрен дол, което вторият викарен епископ обслужваше като ефимерий в продължение на шест месеца след йеромонашеското му ръкоположение. "Винаги с радост съм идвал да служа тук, под Покрова на Божията Майка, с радост застанах и сега пред Светия Престол, вече като архиерей на светата Българска Православна Църква. И както досега сме ходили заедно по пътя към Бога, така и занапред нека следваме този път - той е трънлив, каменист и стръмен, но започвайки от храма, завършва в Царството Небесно".

Архиереят призова всички всекидневно да благодарим на Бога като днес споменатия в евангелското четиво прокажен, а не да се сещаме за Него само в моменти на тегоба, трудности и скърби.

Епископ Яков преподаде светителския архипастирски благослов на правоправящия архиерей на епархията – Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай, като призова: "Както Негово Високопреосвещенство митрополит Николай винаги ни има в молитвите си, така нека и ние всеки ден се молим за него и един за другиго, защото всички ние имаме нужда от молитвата на ближния".

Духовното тържество завърши с многолетствие.

За повече снимки посетете сайта на Архиерейското наместничество в град Пазарджик:

http://arhiereiskopz.com/

 

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в 12-а Неделя подир Въздвижение в с.Ветрен дол Архиерейска св. Литургия в 12-а Неделя подир Въздвижение в с.Ветрен дол Архиерейска св. Литургия в 12-а Неделя подир Въздвижение в с.Ветрен дол Архиерейска св. Литургия в 12-а Неделя подир Въздвижение в с.Ветрен дол
« предишна новинаследваща новина »