ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Възнесение Христово в ПКСХП "Св. Александър Невски"

13 май 2010 12:40, Българска Патриаршия
ПКСХП "Св. Александър Невски"

Радостно премина отбелязването на днешния Господски празник Възнесение в ПКСХП "Св. Александър Невски". Св. Литургия оглави Негово Преосвещенство Тивериополският епископ Тихон, а с него съслужиха Негово Високопреподобие архим. Йоан, протодякон Любомир Братоев и дякон Иван Иванов.

По време на своята проповед архим. Йоан подчерта, че чрез Възнесението Си Господ Иисус Христос възнесе на небесата нашата човешка природа, за да я обожи и спаси навеки.

В самия край на богослужението епископ Тихон се обърна към вярващите с думите: "Желая вие да знаете защо идвате в Божия дом - дали само поради своите лични скърби и в търсене на утеха, дали само за да се наслаждавате на пеенето на нашия прекрасен хор, или най-вече, за да се научите на това, което ние, духовниците, се опитваме да ви преподадем. Има хора, които искат да тичат във вярата, преди още да са се научили да ходят в нея. А кое е най-важното и защо трябва да идвате в храма - най-важното е да имате благостта и силата да обичате истински ближните си и чрез любовта си към тях да се доближавате и до Божията любов." Епископ Тихон завърши архиерейското си наставление към богомолния народ с призива: "Да се радваме, защото днес е празник Господен. Да го пренесем и навън - в ежедневния живот, който неизбежно ни увлича с неговите грижи. Да се радваме, скъпи братя и сестри, защото днес празнуваме Спасението, дошло от Спасителя Христос!"

След благопожеланията на архиерея християните приеха нафора и отнесоха в сърцата си епископското благословение и незалязващата светлина на Спасовден.

Снимки: Атанас Димитров

 

 

Снимки

Празникът Възнесение Христово в ПКСХП "Св. Александър Невски"Негово Преосвещенство Тивериополски епископ ТихонЧетене на АпостолаЧетене на св. ЕвангелиеВелик входВелик входВелик вход"Символът на вярата""Символът на вярата"Празникът Възнесение Христово в ПКСХП "Св. Александър Невски""Вземете пийте, това е Моята кръв..."Празникът Възнесение Христово в ПКСХП "Св. Александър Невски"Дякон Иван Иванов и протодякон Любомир БратоевПричастяване на Негово Преосвещенство Тивериополски епископ ТихонПричастяване на духовенствотоАрхим. Йоан проповядва за празникаПразничната икона на  Възнесение Христово"Със страх Божий, вяра и любов пристъпете...”Архимандрит Йоан (Стойков)Тивериополски епископ Тихон и архим. Йоан (Стойков)Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон Причастяване на децатаПричастяване на децатаТивериополски епископ Тихон наставлява вярващитеТивериополски епископ Тихон наставлява вярващитеРаздаване на нафората от Тивериополски епископ Тихон Цветя за празникаПКСХП "Св. Александър Невски"
« предишна новинаследваща новина »