ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 21 януари Българският патриарх Неофит ще отбележи имения си ден

18 януари 2017 11:34, Отдел "Връзки с обществеността"
Имен ден на Българския патриарх Неофит

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отбележи на 21 януари своя имен ден. По този повод в митрополитския катедрален храм на София "Св. Неделя" на 20 януари от 18 часа ще бъде отслужено празнично бдение от викария на софийския митрополит Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий. Ще бъдат изнесени за поклонение и мощи на св. мъченик Неофит - небесен покровител на Негово Светейшество. Мощехранителницата със св. мощи на мъченик Неофит са подарени на Негово Светейшество в Силистра миналата година, на първото отбелязване на празника Събор на Доростолските свети мъченици. (Още за св. мощи вижте в: http://mitropolia-sofia.org/index.php/predstoyashti-sabitiya/1304-pokana0121)

На самия празник - 21 януари от 9,30 часа в същия храм ще бъде отслужена съборна св. Литургия, възглавена от патриарх Неофит. След края на богослужението за здравето и благопреуспяване в служението на първойерарха на Българската православна църква ще бъде отслужен благодарствен молебен. В съслужение с Негово Светейшество ще бъдат членове на Светия Синод, епископи и архимандрити на БПЦ-БП, както и монаси от различни манастири на Софийска епархия и столични свещеници.

След края на богослужението за здравето и благопреуспяването на първойерарха на Българската православна църква в неговото служение ще бъде отслужен молебен.

 

 

« предишна новинаследваща новина »