ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в манастира "Възнесение Господне" с. Каменци, Доростолска епархия

13 май 2010 16:21, Доростолска митрополия
Св. Литургия

С благословението на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, начало на св. Литургия бе дадено от протосингела на епархията ставроф. ик. Добри Чаков.

В празничното богослужение взеха молитвено участие и свещ. ик. Васил Иванов, прот. Георги Попов, прот. Добри Върбанов, свещ. Роман Михалев, както и много миряни, дошли от гр. Силистра и съседни нам села за храмовия празник на манастира.

След св. Литургия беше извършен водосвет за здраве на всички дошли в св. обител, на техните сродници, както и на многобройните гости на селото. Храмовият празник на манастира "Възнесение Господне" се счита за празник и на селото. По традиция в този ден се устройва селски събор, на който се стичат гости от близо и далече.

След водосвета беше извършена лития около храма на св. обител.

За благословение на христолюбивия народ митрополит Амвросий раздаде нафора и благопожела на всички да носят светлата радост от Христовото Възнесение в домовете си.

Беше раздаден корбан за здраве на всички взели участие в празничното богослужение, както и на дошлите по-късно в храма, за да се помолят и да вкусят от радостта на този светъл празник. На многая и благая лета!

 

 

Снимки

Претворяване на хлябаМитрополит Амвросий и духовенство от епархиятаПразнична св. ЛитургияПразнична св. ЛитургияПразнична св. ЛитургияПразнична св. ЛитургияВодосветВодосветЛития около храмаЛития около храма Лития около храма  Изглед на храмаМанастирският храм
« предишна новинаследваща новина »