ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

„Нови моменти в изследванията по българска история”

13 май 2010 16:50, Видинска митрополия
„Нови моменти в изследванията по българска история”

На 13 май в конферентния център на Областна администрация гр. Видин се проведе среща на директорите и преподаватели от видинските училища с доц. Пламен Павлов от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и г-н Петко Колев, председател на фондация „Тангра”.

Срещата бе организирана от Община Видин и на нея присъстваха директори и представители на видинските училища, както и представители на различни културни и обществени организации във Видин.

Приветствие от името на кмета на Видин, г-н Румен Видов, към гостите-лектори и присъстващите прочете г-н Митко Велков, зам.-кмет на гр. Видин.

След откриването на срещата на всяко видинско училище бе подарен четиритомния сборник с подробни извори за българската история, както и други учебни пособия и помагала, издания на фондация „Тангра”.

По време на срещата лекция на тема „Нови моменти в изследванията по българска история” бе изнесена от г-н Пламен Павлов, който засегна много непознати на широката общественост сведения за корените на българите, нови исторически факти и моменти, които обогатиха познанията на присъстващите и подсилиха патриотичното чувство и настроение у тях.

За българската история и за величието на българския народ говори и г-н Колев, който подчерта от каква голяма важност и значение е да познаваме своята национална история, култура, традиции и духовност.

При запознаването на присъстващите с основните моменти, касаещи новооткритите исторически сведения за българската история, бе засегната и темата за светостта и християнската съвест на българите.

Представител от името на Видинска света митрополия на срещата бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

Снимки

„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”„Нови моменти в изследванията по българска история”
« предишна новинаследваща новина »