ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Детски празник в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски"

27 януари 2017 12:51, Митрополия на Западна и Средна Европа
Снимки от награждаването през 2015г. с НВ митрополит Антоний

На 28-ми януари, събота, от 14:00 часа, в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски" ще се проведе детски празник-награждаване на децата в България, участвали в конкурса за детска рисунка на Българската православна църковна община „Св. Кирил и Св. Методий“ в Хамбург.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний през изминалата 2016 г. се проведе третият по рода си конкурс за детско творчество по идея на Хамбургската енория. Под надслов „Бъди творец” малките художници представиха своето виждане за сътворението на света. Жури избра 12 рисунки, които да красят страниците на православния календар за 2017-та година, и още 12 като бонус по повод настоящия 10-годишен юбилей на енорията в Хамбург.

Младите творци, нямали възможност да присъстват на предишното награждаване в началото на миналия декември, ще получат своите награди тази събота от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим, главен секретар на Светия Синод. Детският празник в София е съвместна инициатива на митрополията на Западна и Средна Европа, Софийска духовна семинария и Българската православна църковна община в Хамбург.

За малките художници и техните гости са подготвени куп изненади, сред които вкусни лакомства и специален музикален поздрав от децата от енорията при параклис "Свети Климент Охридски" към Богословския факултет на Софийския университет.

Текст: БПЦО „Св. Кирил и Св. Методий”

 

 

Снимки

Снимки от награждаването през 2015г. с НВ митрополит АнтонийСнимки от награждаването през 2015г. с НВ митрополит АнтонийСнимки от награждаването през 2015г. с НВ митрополит АнтонийСнимки от награждаването през 2015г. с НВ митрополит АнтонийСнимки от награждаването през 2016г.Снимки от награждаването през 2016г.Снимки от награждаването през 2016г.
« предишна новинаследваща новина »