ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Св. Литургия и водосвет в с. Синитово

29 януари 2017 19:29, Пловдивска митрополия
Св. Литургия и водосвет в с. Синитово

На 29 януари, Неделя 15 след Неделя подир Въздвижение - на Закхея, в храм "Св. Георги Победеносец" в пазарджишкото село Синитово беше отслужена Божествена света Литургия, възглавена от прот. Стефан Йорданов, секретар на Пазарджишка духовна околия. В съслужение с него бяха прот. Боян Кочев, втори секретар на околията, и свещ. Стоян Костов, председател на храма. Молитвено съучастие в богослужбата взе Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. Песнопенията изпълни свещ. Спас Дичев от катедралния храм „Успение Богородично” в Пазарджик.

След края на светата Литургия епископ Яков отслужи водосвет и поръси със светена вода всички присъстващи. Владиката поздрави благочестивите християни с празника и се обърна към тях с напътствено слово:

"Ето, пред нас стои благодатното време на Великия пост. Нека всички ние се подготвим и достойно извървим неговия път, в края на който да застанем пред лицето на Бога и като Закхей да изповядаме своите прегрешения. Това отличава вярващите от невярващите - и едните, и другите вършат грехове, но вярващият изповядва пред своя Изкупител греховете си и така подготвя дома на сърцето си, за да Го приеме в него".

Духовното тържество завърши с многолетствие.

За повече снимки посетете сайта на Архиерейското наместничество в град Пазарджик:

http://arhiereiskopz.com/

 

 

Снимки

Св. Литургия и водосвет в с. СинитовоСв. Литургия и водосвет в с. СинитовоСв. Литургия и водосвет в с. СинитовоСв. Литургия и водосвет в с. СинитовоСв. Литургия и водосвет в с. СинитовоСв. Литургия и водосвет в с. СинитовоСв. Литургия и водосвет в с. Синитово
« предишна новинаследваща новина »