ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев

31 януари 2017 19:15, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Тържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. Варна

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи благодарствен молебен и заупокойна молитва пред паметника на граф Николай Игнатиев в съслужение със ст. ик. Димитър Стоев, протосингел на Варненска и Великопреславска св. митрополия, ст. ик. Цветан Флоров, предстоятел на храм "Св. Петка", гр. Варна, прот. Йордан Найденов, административен секретар на Варненска и Великопреславска св. митрополия и дякон Любомир Георгиев, секретар на Варненска и Великопреславска св. митрополия. Благодарственият молебен беше украсен с изпълнение на мъжкия църковен хор при митрополитски катедрален храм "Успение Богородично".

Пред паметника на граф Николай Игнатиев бяха положени венци от името на Варненска и Великопреславска св. митрополия, Община Варна, Областната управа, Генералното Консулство на Руската Федерация в гр. Варна, Военноморските сили, Областната дирекция на МВР, Съюза на ветераните от войните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и други неправителствени организации, сдружения, образователни институции в град Варна.

В тържественото честване на годишнината от рождението на граф Игнатиев взеха участие Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан, Негово Превъзходителство г-н Анатолий Макаров, извънреден и пълномощен Посланик на Руската Федерация в Република България, г-н Иван Портних, кмет на Община Варна, г-н Стоян Пасев, областен управител, г-н Сергей Лукенчук, генерален консул на Руската Федерация в гр. Варна, районни кметове, генерали, офицери и професори.

Митрополит Йоан заяви, че граф Игнатиев е позната личност за светата Българска Православна Църква, дипломат, политик, генерал, обединил в себе си всички възможни таланти, които Господ дава на един човек. Ние сме благодарни на Всеподателя Бога, че със Своя промисъл е устроил тази личност да бъде свързана с българската държава, в един особено сложен период в нейното развитие. Ние молим Господ да упокои душата на благочестивия граф в селенията на праведните.

Около 12,00 ч. бяха положени венци пред паметната плоча на Александър Викторович Рачински (1826 - 1877 г.), руски дипломат, пръв вицеконсул на Русия във Варна. Съдействал за богослужение на български език и за развитието на просветното дело в град Варна.

 

 

Снимки

Тържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. ВарнаТържествено честване на 185-годишнина от рождението на граф Игнатиев, гр. Варна
« предишна новинаследваща новина »