ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовен празник в Дом за стари хора „Св. Василий Велики“, гр. Кула

01 февруари 2017 15:06, Видинска митрополия
Духовен празник в Дом за стари хора „Св. Василий Велики“, гр. Кула

На 30 януари, в деня, когато Църквата почита паметта на Светите Трисветители – Василий Велики, Григорий Богослов и Йоан Златоуст, в Дома за стари хора посветен на светия Кападокийски светец – Василий Велики, гр. Кула, се проведе духовно тържество.

Празникът в дома за стари хора бе уважен от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит Дометиан, който в съслужение с архимандрит Исаак, духовен надзорник на Видинска епархия, архимандрит Гервасий, Архиерейски наместник на Кулска духовна околия, и йеромонах Максим, отслужи тържествен водосвет за здравето и благоденствието на трудещите се и живеещите в старческия дом.

Епископ Поликарп отправи към присъстващите от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан благословение и им пожела Божията любов и мир да пребъдат над тях.

Той подари на всички присъстващи книга с духовно съдържание за поучение и благословение.

Гости на тържеството бяха г-н Владимир Владимиров, кмет на Община Кула, и г-н Лалов, зам.-кмет на Кула, председателят на Общински съвет Кула, както и много гости и приятели на дома.

Поздрав към присъстващите поднесе г-н Владимиров, кмет на Община Кула.

В чест на празника, за старите хора и за високите гости бе предложена празнична почерпка.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2kLsFb1

Текст: Белоградчишки епископ Поликарп
Снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »