ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Сретение Господне в Бачковската обител

02 февруари 2017 13:50, Бачковска света обител
Сретение Господне в Бачковската обител

На Сретение Господне се повдига булото върху вселенската мисия на Сина Човечески, изпратен нам за наше вразумление и спасение. И първият извън семейния кръг на благословеното семейство, поел на ръце Богомладенеца, по милостта Господня прекарал в очакване на Срещата повече от 200 години на земята, е мъдрият старец Симеон, назован Богоприимец.

На днешния ден св. Църква отбелязва един от големите си Господски празници – влизането на Сина в дома на Отца! Дома, в който ще накара да замлъкнат книжниците и фарисеите, дома, от който с бич ще изгони търговците и менячите на пари и най-после - Дома, който ще препострои с кръстната си смърт и Възкресение, за да вмести всички нас – за спасение в светата Православна Църква.

И така, бележитият този ден бе отбелязан с архиерейска св. Литургия в Бачковския манастир, водена от Месемврийския епископ Яков, пребиваващ в манастира, в съслужение с Високопреподобния игумен архим. Симон и целокупното манастирско братство, в молитвеното съпричастие на миряни от Асеновград и Бачково и благоукрасен с пението на манастирските псалти.

Да бъде волята Божия сега и во веки веков!

Амин!

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Сретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обителСретение Господне в Бачковската обител
« предишна новинаследваща новина »