ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада „Специални сили” като самостоятелна част на БА.

01 февруари 2017 15:34, Пловдивска митрополия
 Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада  „Специални сили” като самостоятелна част на БА.

Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи на 1 февруари молебен за здраве и успех на бойците и командирите на 68-а бригада „Специални сили”. Водосветът се състоя по време на тържествената церемония по случай обособяването на бригадата като отделна част на Българската армия, проведена пред параклис „Св. Иван Рилски” на територията на военното формирование в Пловдив. С владиката съслужиха Знеполският епископ Арсений - викарий на Пловдивския митрополит, ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов - протосингел при Пловдивска митрополия, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия и митрополитският протодякон Илиян Александров. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На тържествения ритуал освен целият личен състав на 68-а бригада „Специални сили” и нейният командир бригаден генерал Явор Матеев присъстваха заместник-министърът на отбраната г-н Стефан Петров, и.д. началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, командирът на 3-а авиационна база бригаден генерал Иван Лалов, представители на ръководството на МО, командири на военни формирования на Българската армия, председателят на Общинския съвет на Пловдив г-жа Савина Петкова, представители на местната и държавната власт, бивши командири и ветерани.

Архиереят на Пловдивска епархия се обърна към воините, техните командири и гостите на церемонията с думите:

„Напразни биха били нашите човешки сили, ако ние се надяваме само на тях. Да призова Божията помощ над скъпото ни Отечество България, защото нашият Бог е Бог на мира. Господ Иисус Христос казва: „Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии” /Мат. 5:9/. Да благослови Господ благочестивия ни народ и скъпото ни Отечество България да пребъдва в благоденствие и мир, в здраве и благополучие. А над вас и с вас Бог всякога да бъде. Ние съзнаваме колко големи са усилията и отговорността на онези, от които зависи мирът, териториалната цялост на страната и спокойствието на нашия народ. Българската православна църква и Българската армия са двата несъкрушими стълба на България, на държавността, на народа ни.”

Многолетствието провъзгласи митрополитският протодякон Илиян Александров.

След края на молебена Негово Високопреосвещенство митрополит Николай благослови и поръси със светена вода бойните знамена и целия личен състав на 68-а бригада, нейните командири, представителите на висшето командване на армията ни, както и всички присъстващи.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1220-01022017g-moleben-po-sluchai-obosobyavaneto-na-68-ma-brigada-qspetzialni-siliq-kato-samostoyatelna-chast-na-ba.html

 

 

Снимки

 Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада  „Специални сили” като самостоятелна част на БА. Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада  „Специални сили” като самостоятелна част на БА. Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада  „Специални сили” като самостоятелна част на БА. Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада  „Специални сили” като самостоятелна част на БА. Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада  „Специални сили” като самостоятелна част на БА.Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада „Специални сили” като самостоятелна част на БА.Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада „Специални сили” като самостоятелна част на БА.Молебен в Пловдив по случай обособяването на 68-а бригада „Специални сили” като самостоятелна част на БА.
« предишна новинаследваща новина »