ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град Варна

05 февруари 2017 12:42, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град Варна

На 5 февруари в Неделята на Митаря и Фарисея беше отслужена света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" в град Варна. Тя бе възглавена от Негово Високоблагоговейнство ст. ик. Димитър Стоев, протосингел на Варненска и Великопреславска св. митрополия и предстоятел на катедралния храм в съслужение със свещ. Иван Грозев и дякон Любомир Георгиев, секретар на Варненска и Великопреславска св. митрополия.

В своята проповед ст. ик. Димитър Стоев насочи вниманието на всички присъстващи християни към притчата за митаря и фарисея, която прозвуча в днешното Евангелско четиво. В нея можем да открием гордостта и заслепеното чувство за праведност на единия и искреното покаяние на другия. Отец Димитър призова всички да осъзнаем собствената си греховност и искрено да просим милост от Бога. Светата Църква започва от днешния ден да ни подготвя за предстоящите дни на пост и покаяние.

В храма има поставена специална кутия за набиране на дарителски средства за възстановяване на покрива на катедрален храм "Успение Богородично". Цялата покривна конструкция на храма се нуждае от основен ремонт. Дъждовната вода се просмуква в стените и унищожава стенописите на храма. Събраните средства не са достатъчни за цялостния ремонт.

За дарения е открита и специална сметка:

Банка ДСК-ЕАД

ЦЪРКOВНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ

IBAN: BG38STSA93000024091199

BIC: STSABGSF

Снимки: Варненска и Великопреславска света митрополия http://www.mitropolia-varna.org

 

 

Снимки

Света Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град ВарнаСвета Литургия в катедрален храм "Успение Богородично" град Варна
« предишна новинаследваща новина »