ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в Пловдив в Неделя на Митаря и Фарисея

05 февруари 2017 18:06, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и Фарисея

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит, възглави архиерейската св. Литургия в митрополитския храм „Св. вмчца Марина” в Пловдив на 5 февруари, Неделя 16 подир Въздвижение - на Митаря и Фарисея. С владиката съслужиха свещеноиком Деян Стоенчев, духовен надзорник при Пловдивска митрополия, и храмовото духовенство. Прекрасните песнопения изпълниха протопсалт Георги Радев, диригент на митрополитския хор „Св. ап. Ерм”, Борис Христосков и смесеният хор при храм „Св. вмчца Марина” с диригент Росица Димова.

Много благочестиви християни бяха дошли с вяра и любов на светата богослужба, за да смирят душите си, да съучастват молитвено в духовното тържество и изповядат своята спасителна Христова вяра. С вдъхновена проповед към тях се обърна Знеполският епископ Арсений в края на светата Литургия, в която разясни дълбокият смисъл на известната притча за Митаря и Фарисея, разказана в Евангелие от Лука.

След края на светата богослужба епископ Арсений преподаде арихапастирския благослов на Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай и призова присъстващите да дойдат на съборната архиерейска св. Литургия следващата неделя, когато скъпи гости на града и епархията ще бъдат Негово Светейшество патриарх Неофит и Светия Синод на БПЦ, както и представители на много поместни църкви. Те ще пристигнат в града във връзка с отбелязването на един паметен миг от историята на богоспасяемата Пловдивска епархия – навършват се 10 години от каноничния избор за неин правоправящ архиерей на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1222-05022017g-nedelya-16-sled-nedelya-podir-vazdvizhenie-na-mitarya-i-fariseya-arhiereiska-sv-liturgiya-v-mitropolitski-hram-q-sv-vmchtza-marina-q-gr-plovdiv.html

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и ФарисеяАрхиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и ФарисеяАрхиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и ФарисеяАрхиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и ФарисеяАрхиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и ФарисеяАрхиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и ФарисеяАрхиерейска св. Литургия в Пловдив  в Неделя на Митаря и Фарисея
« предишна новинаследваща новина »