ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 3 на "Църковен вестник"

06 февруари 2017 16:42, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 3 на "Църковен вестник"

Излезе от печат третият брой на официоза на БПЦ "Църковен вестник" за новата 2017 година. В този брой ще прочетете повече за молебена, който за втори път бе отслужен при встъпване в длъжност на държавния глава на страната, както и за наскоро отпразнувания имен ден на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит.

За живота, делото и последния път на Врачанския митрополит Калиник също ще може да видите в брой 3 на "Църковен вестник".

В рубриката "Амвон" ще прочетете слово за Неделя на Митаря и Фарисея от свещ. Вламимир Дойчев, който в текста си казва, че "всички неща, които са в Църквата - постът, молитвите, Изповедта - са средства за премахване на греха. Но, за да бъде той изкоренен, най-напред трябва да бъде идентифициран... Когато човек види своите грехове, когато познае своята слабост в борбата с тях и незаслужено получи Божията милост, тогава става друг".

В броя ще може да прочетете и текста на свещ. Ясен Шинев "Комплексът за вина - недостатък в живота на съвременния православен християнин".

"За съжаление твърде често зад проявите на привидно високо лично благочестие и маската на искрено смирение се крие нежеланието за водене на истинска духовна борба със собствените пороци и се проявяват признаци на маловерие, кривоверие и дори откровено неверие... Всеки от нас е достатъчно добър артист на сцената на живота и носи със себе си по няколко маски, с които прикрива собствената си немощ и непълнота... Този, който желае да се бори и искрено иска да се спаси, винаги търси път и начин да го стори, като не губи от очите си личния пример на Спасителя и се опира на безспорния авторитет на светите Отци", казва отецът.

В поредния брой на "Църковен вестник" ще откриете и още любопитни неща от живота на Бърлгарската православна църква.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2017 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Текст: Ангел Карадаков

 

 

« предишна новинаследваща новина »