ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко Войвода

07 февруари 2017 14:29, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко Войвода

На 7 февруари 2017 г. се навършват 117 години от кончината на Капитан Петко Войвода. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко Войвода в съслужение със ст. ик. Цветан Флоров, свещ. Стефан Николов и дякон Любомир Георгиев.

Пред гроба на Войводата тържествено бяха положени венци от името на Варненска и Великопреславска св. митрополия, Община Варна, Областната управа, Военноморските сили, Областната дирекция на МВР, Генералното Консулство на Руската Федерация в гр. Варна, Тракийско дружество "Капитан Петко Войвода" - гр. Варна, Съюза на тракийските дружества в България, Районите кметове, Съюза на офицерите от запаса и резерва и други организации, сдружения, образователни институции в града.

В своето слово Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан заяви, че Църквата и всички институции в града се обединяват в този ден на памет и поклонение пред Капитан Петко Войвода. Св. ап. Павел, казва към римските християтни в I век - "живеем ли - за Господа живеем, умираме ли - за Господа умираме; следователно, живеем ли, или умираме - Господни сме" (Римл. 14:8 ). Това свидетелстваме и в днешния ден. Бог да прости Капитан Петко. Вечна и блажена да бъде неговата памет. Амин.

Текст и снимки: Варненска и Великопреславска света митрополия ( http://www.mitropolia-varna.org/ )

 

 

Снимки

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко ВойводаВарненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи панихида на гроба на Капитан Петко Войвода
« предишна новинаследваща новина »