ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Президентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити

15 февруари 2017 14:16, Отдел "Връзки с обществеността"
Президентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити

Президентът Румен Радев и патриарх Неофит: Отстояването на нравствените ценности и благоденствието на всеки човек и обществото са обща грижа за държавата и Църквата.

Отстояването на непреходните нравствени ценности и благоденствието на всеки човек и обществото са обща грижа за държавата и Българската православна църква. Това беше общата позиция на президента Румен Радев и на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, които разговаряха днес в синодната палата. На срещата, която се състоя по покана на Българския патриарх, присъстваха и митрополитите от Светия Синод на БПЦ.

„Не се съмняваме, че когато взимате решения за България Вие ще се ръководите от евангелските ценности, от стремежа към мир, любов и правда, и във всичките си дела ще търсите какво е полезно за българския народ!” – обърнаха се Българският патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод на БПЦ към президента Румен Радев.

Президентът подчерта, че православните миряни и всички наши сънародници са посрещнали с надежда първите думи на Българския патриарх още след неговия избор, защото са послания в подкрепа на единството, както на Църквата, така и на обществото ни. Тази надежда е все по-силна, защото днес има много предизвикателства пред ценностите, вярата и изконните добродетели.

Румен Радев посочи също така, че в съгласието, вярата и единството е нашият успех както в църковните дела, така и в държавата ни и призова всеки на своето поприще да изпълнява просветено и с отговорност своята мисия. „Уверявам Ви в своето искрено желание и твърда воля за съпричастност към всяка достойна изява, която подкрепя българската духовност и християнските ценности. Те са многовековни стожери на националното самосъзнание, вградени са в основите на държавността ни“, посочи президентът Радев.

В знак на почит държавният глава поднесе на Негово Светейшество издание на „История славянобългарска“ и отправи благопожеланията си за здраве, за мирни и светли дни на Българския патриарх и на митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква.

 

 

Снимки

Президентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополитиПрезидентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополитиПрезидентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополитиПрезидентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополитиПрезидентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополитиПрезидентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити Президентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити Президентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити Президентът Румен Радев се срещна с Българския патриарх Неофит и синодалните митрополити
« предишна новинаследваща новина »