ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Покана за храмовия празник на епархийския манастир „Св. св. Константин и Елена” - Манастирът на Варна

18 май 2010 09:44, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Манастирът „Св. св. Константин и Елена”

Братството на епархийския манастир „Св. св. Константин и Елена” отправя покана към всяка благочестива и вярваща душа за участие в храмовия празник.

Празненствата ще започнат на 20 май, четвъртък, от 17,00 ч., когато ще бъде отслужена празничната Велика вечерня с петохлебие. На 21 май, петък, от 7,30 ч. ще започне утренята, а от 9,00 ч. св. Божествена литургия. Водосвет за здраве и благоденствие ще бъде отслужен в двора на манастира.

След това празничната лития с хвалебни песни, иконата на св. равноапостолни Константин и Елена, хоругви, ще се отправи към мястото, където ще бъде осветен благодарствен корбан, дарен от хотелиерите в курортния комплекс. (Тази година той ще бъде рибен, поради петъчния ден.)

Ще бъде отправена молитва към Всеподателя Бога за успех на откриващия се същия ден курортен сезон. По този повод от „Св. св. Константин и Елена холдинг” АД са организирали празнична програма с фолклорни и самодейни състави за всички гости на комплекса, която ще продължи през целия ден.

 

Манастирът ще бъде отворен до 19,00 ч., като свещенослужители ще поръсват през целия ден със св. вода от манастирското аязмо и ще изпросват Божието благословение за всеки, дошъл да се помоли!

Снимки: от сайта на манастира http://www.varnamonastery.bg/

 

 

Снимки

Аязмото под светия престол
« предишна новинаследваща новина »