ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заупокойна св. Литургия и панихида в столичния митрополитски храм „Св. Марина“

17 февруари 2017 13:37, Софийска митрополия
Панихида в митрополитския храм Св. Марина

На 17 февруари, когато православната църква чества успението на св. вмчк Теодор Тирон и паметта на св. Роман Търновски, и в навечерието на Задушница, в храм „Св. Марина“ (в двора на Софийската св. митрополия) Негово Високоблагоговейнство софийският протосингел ставрофорен иконом Ангел Ангелов отслужи заупокойна св. Литургия. В съслужение с него беше дякон Деян Коруноски, а Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий взе молитвено участие.

Клиросните певци бяха водени от г-н Ангел Младенов, началник на Информационно-просветния и катехизаторски отдел на Софийската св. митрополия.

След св. Литургия бе извършена панихида от епископ Григорий – викарий на Софийския митрополит, за отдаването на почит на всички починали близки, споменати и неспоменати поименно на св. богослужба. „Нека Бог помилва всички, които през вековете са живяли, следвали са Господ Иисус Христос, вярвали са в Него и са участвали в Неговото славно пришествие, надявали са се на Неговата велика милост, за да получат наследие в Царството Божие“, каза накрая в словото си Негово Преосвещенство.

Още снимки можете да видите на сайта на Софийска епархия: http://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-mitropoliyata/1387-0217_panahida

Текст и снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Клиросните певци, водени от г-н Ангел МладеновСв. Литургия в митрополитския храм Св. МаринаСтаврофорен иконом Ангел Ангелов - протосингел на Софийска епархияПанихида с Браницки епископ Григорий
« предишна новинаследваща новина »