ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на Задушница

19 февруари 2017 19:30, Пловдивска митрополия
Архиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на Задушница

С благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Константийският епископ Яков, втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, отслужи заупокойна архиерейска св. Литургия и панихида в катедралния храм "Успение Богородично" в Пазарджик на Задушница, 18 февруари, съботата преди Месопустна Неделя. В този ден Църквата е отредила да си спомним за починалите наши отци, братя и сестри – православни християни. С владиката съслужиха протойерей Боян Кочев, секретар на Пазарджишка духовна околия, и свещеник Димитър Попов от катедралния храм.

По време на светата Литургия бе изпълнена заупокойна ектения, с която архиереят и свещениците попросиха от Всеподателя Бога милост и прошка на греховете на всички православни християни, отишли си преди нас.

След края на богослужбата епископ Яков и протойерей Боян Кочев отслужиха и последованието на панихидата. Много от дошлите в храма миряни се включиха в молитвените песнопения, с които молеха Бог да помилва душите на техните починали близки.

В края на службата епископ Яков се обърна с топли думи към присъстващите и призова всекидневно да принасяме нашите молитви и милостини в памет на своите покойни родственици. Той каза още: "Както житното зърно пада в земята и умира, за да даде своя плод, така и ние, хората умираме и чакаме деня на всеобщото Възкресение. Нека се стараем да принесем обилен плод на добри дела тук, за да имаме достоен отговор за делата си и там. Нека милостивият Бог, по молитвите на Своята пресвята Майка - нашата неизменна Застъпница - Пресвета Богородица, се смили над душите на покойните наши братя и сестри и ги настани в селенията на праведните, дето няма ни болка, ни печал, ни въздишка, но безкраен живот, както пеем с думите на молитвата".

 

За повече снимки посетете сайта на Архиерейското наместничество в град Пазарджик:

http://arhiereiskopz.com/

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на ЗадушницаАрхиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на ЗадушницаАрхиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на ЗадушницаАрхиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на ЗадушницаАрхиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на ЗадушницаАрхиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на ЗадушницаАрхиерейска св. Литургия и панихида в Пазарджик на Задушница
« предишна новинаследваща новина »