ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Всеобщо опрощение в катедрален храм "Успение Богородично"

26 февруари 2017 23:25, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Вечерня с чина на взаимно опрощение

На 26 февруари 2017 г., в навечерието на Великия пост, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан възглави съборното вечерно богослужение и чина на взаимно опрощение, в митрополитския катедрален храм "Успение Богородично".

Храмът бе изпълнен от множество духовници и благочестиви миряни, които след отпуста на вечернята простиха и помолиха ближния си да им прости.

По време на Евангелието чухме: "Защото, ако простите на човеците съгрешенията им, и вам ще прости Небесният ви Отец; ако ли не простите на човеците съгрешенията им, и вашият Отец няма да прости съгрешенията ви." (Мат. 6:14-15)

В края на вечерното богослужение Негово Високопреосвещенство каза, че встъпвайки в поста нашето най-първо, най-основно дело в този миг е да можем да простим на своите ближни. Също думите на свети Серафим Соболев, чиято памет честваме днес, че православното богословие е правопропорционално на чистотата на сърцето и според думите на свети евангелист Матей: "Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога." (Мат. 5:8)

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Вечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощениеВечерня с чина на взаимно опрощение
« предишна новинаследваща новина »