ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Прошки в старопрестолния царствен Видин

27 февруари 2017 11:33, Видинска митрополия
Прошки в старопрестолния царствен Видин

На 26 февруари в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, бе отслужена тържествена великопостна вечерна служба. Богослужението в катедралния храм оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

В богослужението взеха участие и духовници от Видин.

На вечерното молитвено последование епископ Поликарп произнесе прочувствено слово, в което подчерта значението и важността на поста за християните. Говори за прошката и покаянието. Той духовно напъти вярващите за началото на Великия пост и коленопреклонно поиска прошка от всички присъстващи.

На прощалното молитвословие, за да се опростят със своя ближен, се стекоха духовници, вярващи, които изпълниха храма и духовно се възрадваха, като си казаха „Простено – прости!” и си пожелаха леки и спасителни пости.

Клиросното пеене бе изпълнено от духовниците при храма.

По време на пеенето на „Всем предстателствуеши, Благая”, всички с дух на смирение и кротост се поклониха пред образите на Господ и Св. Богородица и се опростиха, вдъхновявайки се за чист и мирен Велик пост.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2lYqaWZ

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »