ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Преждеосвещена света Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"

01 март 2017 19:22, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"

На 01 март 2017 г. Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи светата Литургия на преждеосвещените дарове в катедрален храм "Успение Богородично".

В съслужение с Негово Високопреосвещенство, освен част от братството при храма, съучастваха други духовници от епархията.

Преждеосвещената Литургия води своето начало от VI в. Тя е резултат от практиката християните от първите векове да се причастяват всеки ден и невъзможността да го правят по време на пост. В дни на гонения, христовите раби са били с ясната представа, че всеки ден е последен, към което трябва да се стремим и в нашето забързано ежедневие. За да можем с мисълта, че един ден ще дадем отговор за извършените от нас грехове, да се предпазваме от правенето на зло и да се стремим да правим добро.

Текст: Георги Георгиев
Снимки: Йордан Костов

 

 

Снимки

Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"Преждеосвещена Литургия в митрополитски катедрален храм "Успение Богородично"
« предишна новинаследваща новина »