ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велико повечерие с канона на св. Андрей Критски IV част в храм "Св. Петка", град Варна

04 март 2017 17:18, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Велико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та част

Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи последната, четвърта част от покайния канон на свети Андрей Критски в храм "Св. Петка".

В богослужбата взеха участие духовенството при храма, свещеници от Епархията и боголюбиви християни.

Според съвременната богослужебна практика канона на свети Андрей се изпълнява разделен на четири части в първите четири дни на Великия пост, а целият канон се изпълнява в сряда вечер през петата седмица.

Нека не забравяме думите на св. Андрей: "Душо моя, душо моя, стани, защо спиш? Краят наближава и ти ще се смутиш. Но стресни се, за да те пощади Христос Бог, Който е навсякъде и всичко изпълва!". И да зовем: "Андрее честни, трижди преблажени отче, Критски пастирю, моли се непрестанно за онез, които те възпяват – да се избавим от безмерни прегрешения и скръб, от тление и гняв, почитащите вярно паметта ти!".

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Велико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та частВелико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та частВелико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та частВелико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та частВелико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та частВелико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та частВелико повечерие с канона на свети Андрей Критски IV-та част
« предишна новинаследваща новина »