ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено честване на Националния празник на България в град Варна

04 март 2017 17:31, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Тържествено честване на Националния празник на България в град Варна

На 03 март, Ден на Освобождението на България, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи богослужебни чинопоследования, посветени на празника, в митрополитския катедрален храм "Успение Богородично".

След това, на площад "Св. Св. Кирил и Методий", тържествено бе издигнат националният флаг. С шествия бяха положени венци и цветя пред Паметника на Граф Игнатиев, Мемориалния паметник на украинските воини и пред Паметника на Руските воини, където митрополит Йоан отслужи кратка заупокойна молитва (трисагий).

"Благопожелавам на всички вас, обични в Господа братя и сестри, да помните този ден, да знаете, че той е обединение на огромен човешки потенциал - военноначалници, лекари, духовници, военни, с целия народ в пъстрото си призвание. Така че, това е една дата - красива, благодатна и тя не може да бъде забравена. А ние ще изпълним думите на свети апостол Павел: до колкото ви е възможно братя, бъдете в мир с всички човеци и Бог на мира и любовта ще бъде с вас. Амин!" – каза Негово Високопреосвещенство в своите заключителни слова.

Снимки: Екип на Варненска и Великопреславска света митрополия

 

 

Снимки

Тържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град ВарнаТържествено честване на Националния празник на България в град Варна
« предишна новинаследваща новина »