ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична Литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София

04 март 2017 21:19, Българска Патриаршия
Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София

На празника на св. Герасим Йордански, който тази година съвпадна с Тодорова събота, Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод отслужи празнична Литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София. Богослужбата бе извършена с благословението на Негово Светейшество Бъглгарския патриарх Неофит, който взе молитвено участие.

На епископ Герасим съслужиха ставрофорен иконом Ангел Ангелов, протосингел на Софийска св. митрополия, йерей Васил Танев и дякон Христо Пашов. В богослужбата молитвено се включиха и десетки християни, а за поклонение бяха изложени мощите на св. Теодор Тирон.

Епископ Герасим в края на богослужбата каза, че днешният ден е особено важен за християните, защото много от тях се причастяват за първи път от началото на Великия пост. Каза още, че тайнствата са дадени на всички ни, та да се ползваме от тях и да участваме в тях. "Те са дадени до края на света и винаги ще можем да се ползваме от тях за спасение на душите си", каза епископ Герасим. След многолетствието епископът бе поздравен за именния си ден от Негово Светейшество и дошлите в храма миряни.

Текст и снимки: Ангел Карадаков и Божин Дончев

 

 

Снимки

Митрополитската църква "Св. Марина" в СофиМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София Мелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в СофияМелнишкият епископ Герасим отслужи празнична литургия в митрополитската църква "Св. Марина" в София
« предишна новинаследваща новина »