ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С архиерейска св. Литургия започна изборният ден във Враца

05 март 2017 09:04, Българска Патриаршия
С архиерейска св. Литургия започна изборният ден във Враца

С архиерейска св. Литургия започна изборният ден за епархиотите на Врачанска епархия. Тя бе оглавена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, наместник на овдовелия Врачански митрополитски престол, натоварен от Светия Синод на БПЦ да организира и проведе изборите за нов Врачански митрополит. В съслужение с него бяха храмовото свещенство, епархийски съветници и архиерейски наместици.

В храма от всички краища на епархията се събраха епархийските избиратели и много врачани, за да изпросят от Бога Неговата благодатна помощ и вразумление в предстоящото важно за епархията и цялата Църква дело – избора на нов архипастир на Врачанска епархия.

В края на светата Литургия митрополит Киприан призова присъстващите богомолци в предстоящите часове да усилят своите молитви към Бога, та избирателите да изберат двама достойни кандидати за Врачански митрополит. Призова още епархийските избиратели да подходят сериозно и отговорно към делото, та Бог да предопредели достоен Врачански митрополит, който да поддържа духовния живот и да запази традициите, завещани от предшествениците му.

 

 

« предишна новинаследваща новина »