ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделя Православна в Неврокопска епархия

07 март 2017 13:08, Неврокопска митрополия
Неделя Православна в Неврокопска епархия

В неделния ден, на 5 март 2017 г., за празника на Тържеството на св. Православие, катедралният храм „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Гоце Делчев (Неврокоп) отново събра под купола си множество богомолци. Този празник се отбелязва с голяма радост и ентусиазъм от всички православни по света, защото е празник на утвърждаването на Христовата вяра и учението на светата Църква за почитта към светите икони.

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, в съслужение със свещеници от Гоцеделчевска духовна околия, отслужи празничната света Литургията и след това молебен с последование на Неделя Православна. Молебенът завърши с литийно шествие около катедралния храм в центъра на града, в което взеха участие и деца от неделните училища в околията, които носеха в ръцете си хоругви и икони.

Тази традиция години наред усърдно спазваше митрополит Натанаил, благодарение на когото това се утвърди като всеобщ празник за всички християни в града и околността. Неделята на св. Православие бе денят, в който блаженопочиналият Неврокопски митрополит Натанаил отбелязваше своя личен празник – монашеското си пострижение.

© Неврокопска св. митрополия

 

 

Снимки

Неделя Православна в Неврокопска епархияНеделя Православна в Неврокопска епархияНеделя Православна в Неврокопска епархияНеделя Православна в Неврокопска епархияНеделя Православна в Неврокопска епархияНеделя Православна в Неврокопска епархияНеделя Православна в Неврокопска епархия
« предишна новинаследваща новина »