ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Патриарх Неофит благослови второто издание на кампанията „Великден за всеки“

07 март 2017 15:12, Софийска митрополия
Негово Светейшество благослови кампанията "Великден за всички"

На 7 март в храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Георг Вашингтон“ № 47) Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит благослови второто издание на кампанията „Великден за всеки“, която се организира под патронажа на Омбудсмана на Република България г-жа Мая Манолова.

Тържественият молебен, който отбеляза началото на инициатива беше отслужен от Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорй – викарий на Софийския митрополит, в съслужение със ставрофорен иконом Ангел Ангелов – протосингел на Софийска епархия, и свещениците Методий Корчев, Захарий Димитров и Васил Танев.

„Нека Бог да благослови всички, които се потрудиха за стартирането на тази кампания и всички тези, които ще се включат в нея с каквото могат, за да може повече нуждаещи се хора да получат тази мъничка помощ... но помощ своевременна, необходима, належаща и ще ги подпомогне в техния живот. На добър час и нека Божието благословение да бъде с всички заети с осъществяването на тази благородна инициатива“, каза епископ Григорий след края на молитвеното правило.

След молебена пред църквата имаше кратка концертна програма, придружена с допълнителни разяснения за кампанията и обръщения на организаторите.

Лица на инициативата, насочена към най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите, са певците Мирослав Костадинов - Миро, Анелия Атанасова - Анелия, Кристиан Талев - Криско, Николина Чакърдъкова, актрисата Деси Бакърджиева и колегата ѝ Тончо Токмакчиев, тв-водещ Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов.

Тази година партньори на инициативата са Българската православна църква, Българският Червен кръст, Националният алианс за работа с доброволци, Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка и др.

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.

Още снимки може да видите на сайта на Софийска епархия: https://mitropolia-sofia.org/index.php/novini/novini-ot-bptz/1435-0307_ombudsman

Текст и снимки: Мартин Митов

 

 

Снимки

Молебен за преуспяване на кампаниятаПриветствие и благословия от Браницки епископ ГригорийМиро взима благословение от патриарх НеофитЛицата и организаторите на кампанията "Великден за всички" пред храма
« предишна новинаследваща новина »