ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 5 на "Църковен вестник"

08 март 2017 15:20, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 5 на "Църковен вестник"

Излезе от печат брой 5 на официоза на БПЦ-БП "Църковен вестник". В новия брой ще може да прочетете за дните посветени на св. Лука Симферополски в Пловдив, по време на които бе представен и първия филм за светеца на български език - "Светителят хирург" на журналиста Ангел Бончев. В брой 5 ще прочетете словото на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай по повод 10 години от интронизацията му за Пловдивски митрополит: "Не нам, не нам, а имени Твоему" на стр. 1 и 5. А за св. Лука Войно-Ясенецки ще прочетете в доклада на Ловчанския митрополит Гавриил: "Пастирът мъченик" на стр. 6.

На страница 7 в рубриката "Амвон" пък ще може да прочетете част от книгата "Силата ми в немощ се проявява", посветена на св. Лука Войно-Ясенецки.

В този брой на "Църковен вестник" специално място е отредено и на видния духовник архим. Кирил (Павлов), който на 20 февруари т.г. се престави в Господа. Отецът е автор на многочислени проповеди и поучения, и ок. 5000 писма до архиереи, свещеници и миряни с поздравления, наставления и назидания. Текстът за отец Кирил е в превод на иконом Йоан Карамихалев.

В броя е отредено и специално място на един слабо известен у нас светец, който обаче заслужава внимание. Св. Николай Плана, чиято памет се чества на 2 март е бил ревностен свещеник, който до последни сили е помагал на паството си и е молил Бог за всичките си чеда, затова и Бог го дарил с небесен венец - защото отдал и душата си за другите.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2017 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »