ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

2 Неделя на Великия пост – св. Григорий Палама в гр. Вършец

12 март 2017 16:29, Видинска митрополия
2 Неделя на Великия пост – св. Григорий Палама в гр. Вършец

На 12 март, когато Православната Църква отбелязва Втора неделя от Великия пост и още, определена от църковните отци като Неделя за възпоменание на св. Григорий Палама, Архиепископ Солунски, в храм „Св. Георги Победоносец“, гр. Вършец, от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп бе отслужена света Василиева литургия и така по достоен начин бе почетен денят на св. Григорий Палама.

В богослужението взеха участие архимандрит Евтимий, иконом Петко Балджиев, свещеник Михаил Станкович и йеродякон Вартоломей.

По време на светата Литургия Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп произнесе проповед, в която говори върху апостолското и евангелското четива, като и засегна важни моменти от живота на св. Григорий Палама, които всеки един християнин трябва да следва и утвърждава в своя живот.

След богослужението епископ Поликарп поздрави присъстващите духовници и вярващи християни от името и на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

Поздрав към архиерея от свое име, от името на църковните настоятели и вярващите отправи председателя на храма отец Петко Балджиев.

На всички присъстващи епископ Поликарп раздаде по една иконичка с образа на св. Йоан Рилски Чудотворец за спомен и благословение, а на децата - детска Библия, с пожелание да им бъде за настолна книга в живота и за спасение.

За повече снимки посетете http://bit.ly/2ncMMns

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »