ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОКАНА за честването на Петдесетница и Деня на славянската култура и писменост в българския храм в Атина

21 май 2010 13:36, Българска Патриаршия
Икона на св.братя Кирил и Методий

Посолството на Република България в Гърция и българският православен храм „Св. Йоан Рилски” в гр. Атина организират на 23 май (неделя) честването на големия църковен празник Петдесетница, наред с който ще отбележим и Деня на славянската култура и писменост - 24 май. Празникът ще бъде отбелязан по следната програма:

НЕДЕЛЯ, 23 МАЙ

07,30 ч. - Празнична утреня и св. Литургия

10,00 ч. - Празнична вечерня, символ на слизането на Св. Дух върху последователите Христови, благодарствен молебен и литйно шествие с иконата на св. братя Кирил и Методий, всенародно веселие с участието на изпълнители от България и местните фолклорни състави.

ХРАМЪТ СЕ НАМИРА НА УЛ. “ПАПАФЛЕСА“ 35 («ΠΑΠΑΦΛΈΣΣΑ» 35) В РАЙОН АНАКАСА НА ОБЩИНА АГИИ АНАРГИРИ (СТАРИЯТ ЕНОРИЙСКИ ХРАМ НА ЕНОРИЯ АГИИ МИРОФОРИ).

До храма най-лесно и директно се стига с автобус № 024. Автобусът тръгва от спирката на метрото „Агиос Йоанис” (на бул. „Вулиягменис”), минава по бул. „Панепистимиу” – спирка пред хотел „Титания”, по ул. „3 Септемвриу” – спирката в близост до площад „Омония”, на ул.”Стурнари”пред българският хотел „Мока”, по ул. „Льосион”, пред спирката на метрото „Атикис”, по ул.”Ахарнон” спирка ”Агио Елевтерио”. Автобусът спира пред храма, а спирката се казва „Агии Мирофори”.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОБРЪЩАТЕ КЪМ ОТЕЦ АТАНАСИЙ НА ТЕЛ.: 0030/6979086608

Архим. Атанасий Султанов

 

 

« предишна новинаследваща новина »