ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бдение в катедралния храм на Видин

21 май 2010 15:06, Видинска митрополия
Бдение в катедралния храм на Видин

Вечерта на 20 срещу 21 май в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски” в гр. Видин, с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе отслужено кратко молитвено бдение.

Службата се състоя във връзка с празника на светите боговенчани и равноапостолни Константин и Елена и във връзка с отбелязването на 96–годишнината от блажената кончина на приснопаметния Видински митрополит Кирил.

Бдението бе отслужено от председателя на храма архимандрит Поликарп и от йеромонах Самуил, брат на Бдинската света обител.

Молитвено участие в бдението взе Негово Преосвещенство Величкият епископ Сионий, който вдъхнови вярващите с прочувствено слово, произнесено след прочитането на литургийното свето евангелие. Епископ Сионий благослови християните и припомни да не забравят великото дело на светите Константин и Елена, да вървят по техните стъпки и да възрастват в духовност и любов.

Молитвените песнопения бяха изпълнени от архимандрит Евтимий и от храмовото духовенство.

След светата Литургия бе отслужена панихида в памет на блаженопочиналия Видински митрополит Кирил, който се е упокоил преди 96 години и е погребан в дворите на катедралния храм. В негова памет благочестивото духовенство и присъстващият вярващ народ изпяха „Вечная памят”, с молитва за упокоение на душата му в селенията на праведните.

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий и монах Максим

 

 

Снимки

Бдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на ВидинБдение в катедралния храм на Видин
« предишна новинаследваща новина »